Polsk sjuksköterska fick drottnings Silvias stipendium

Sjuksköterskestudenten Natalia Duszeńska och drottning Silvia.
Foto: Medicover.

Sjuksköterskestudenten Natalia Duszeńska som studerar vid Medicinhögskolan i Warszawa har tilldelats Queen Silvia Nursing Reward, och den svenska drottningen delade personligen ut utmärkelsen vid en ceremoni på svenska ambassaden i Warszawa.

Stipendiet, som är på 50 000 kronor, delas ut till sjuksköterskestudenter som har bärande idéer om utveckling inom äldrevård. Årets mottagare av stipendiet, Natalia Duszeńska, har presenterat en idé om som lägger mer fokus på de äldres emotionella behov än enbart de praktiska.

Hennes bidrag Det är aldrig för sent att drömma innebär att t frivilligorganisationer, institutioner och lokala myndigheter ska samverka för att förverkliga seniorernas drömmar. (kungahuset.se och natemat.pl mars 17)