Ny krock med regeringslimousin

Vice försvarsminister Bartosz Kownacki.
Foto: Adrian Grycuk, wikipedia.

Ännu en av regeringslimousinerna har varit inblandad i en trafikolycka. Den här gången befann sig vice försvarsminister Bartosz Kownacki i bilen, som körde mot rött ljus och krockade med en Volvo i Warszawa.

Kownacki hann inte lämna bilen lika raskt som hans chef, försvarsminister Antoni Macierewicz, gjorde i januari. Macierewicz, vars bil kördes i kolonn, var på väg för att delta i en hyllning till PiS-ledaren Jarosław Kaczyński som utnämnts till Årets Frihetsman. Macierewicz rusade ut ur sin skadade limousin, ryckte upp dörren till nästa bil i kolonnen och fortsatte sin resa, skriver nyhetsportalen natemat.pl.

Kownacki fick tillsammans med livvakt och chaufför snällt invänta en ersättningsbil.

I februari blev premiärminister Beata Szydłos bil påkörd under oklara omständigheter.

Innan Natos toppmöte i Warszawa i somras köpte regeringen in 30 limousiner. Sedan Macierewicz, Szydło och Kownacki nu kraschat en vardera, återstår 27, skriver natemat.pl. Och man ska inte glömma att president Andrzej Duda fick punktering för ett år sedan och körde i diket.

I samtliga fall har man diskuterat BORs (Regeringens säkerhetsbyrå) ansvar för bilarnas tillstånd och förarnas kompetens. (natemat.pl och TV Republika 29 mars 17)