Svensk hamburgerkedja satsar stort i Polen

Richard Bergfors, vd för Max. Foto: Pressmaterial.

Det blir en sann gastronomisk revolution för Polen! Det säger Richard Bergfors, vd för svenska hamburgerkedjan Max till nyhetssajten InnPoland. I september öppnas den första restaurangen, och tanken är att det så småningom ska bli 200 stycken.

Vi har gett McDonalds en match i Sverige, de blev till och med tvungna att stänga ner några restauranger, säger Bergfors, Och nu är det dags för Polen. Det finns redan bra hamburgerställen här, säger Bergfors vars favorit är Warburgern. Det kommer att tid och marknadsföring, men det viktigaste är den goda kvaliteten. Därför måste vi snabbt öppna flera restauranger så att folk förstår att detta inte är något tillfälligt.

Nu studerar han det polska köket för att kunna smakanpassa Max-burgarna efter polackernas önskemål.

I september öppnar vi den första restaurangen i Wrocław, säger Bergfors, och därnäst blir det Warszawa. (InnPoland maj 17)