F.d. vänsterledare föreslår 50 flyktingar

Förre vänsterledaren Leszek Miller.
Foto: Adrian Grycuk.

Bryssel vill se en symbolisk gest, så varför gör inte Polen som Österrike och går med på att ta emot 50 asylsökande? Det säger Leszek Miller, tidigare ordförande i Vänsteralliansen (SLD) och premiärminister.

Jag minns inte hur diskussionen inom partiet har varit, säger han till tidningen SuperExpress, men för min egen del kan jag godta äkta, verifierade flyktingar t.ex. mödrar med barn eller syriska kristna. Femtio stycken räcker, det var vad Österrike gick med på. Då tog Bryssel fram pennan och strök Österrike på svarta listan över länder som inte vill ta emot flyktingar.

Man måste inte placera flyktingarna i läger, utan fördela dem i bostadsområdena i stället så att de får polska grannar, säger Miller. Det gäller bara att se till att det är riktiga asylsökande som kommer. (WP 29 juni 17)