Inte ett ord om Kulturpalatset

Magda Domeradzka och Ted Bergdahl småpratar om Warszawa i PolenPodden.

I det senaste avsnittet av PolenPodden talar Ted Bergdahl och Magdalena Domeradzka om Warszawa – det Warszawa som man inte hittar i guideböckerna. Här handlar det om det mesta – från jordgubbar till politik.

Ted och Magda diskuterar om det är sant att Warszawa är det nya Berlin. De pratar om gator och kvarter, små restauranger och butiker – okänt och spännande. Kulturpalatset och andra måsten nämns över huvud taget inte.

Även Ida Kymmer har smultronställen i den polska huvudstaden och fyller på med tips om vackra gamla kvarter och favoritglasskiosken.

Magda reflekterar också över en aktuell lista över vad de polska väljarna tycker är viktigt – eller är det egentligen ”eliten” som för över sina synpunkter till allmänheten?

PolenPodden är faktiskt ganska oumbärlig för den som är det minsta intresserad av vårt sydöstra grannland, den platsar överallt – i hängmattan, på badstranden och på vägarna. Missa inte den! (5 juli 17)