Sturup störst på flygtrafik till Polen

Wizzair har många flyglinjer mellan Sverige och Polen.
Foto: wizzair.com

Malmö Airport Sturup får allt fler flyglinjer österut och är idag störst i Skandinavien i sin nisch.

Inte minst har Wizzair vuxit starkt och är idag det tionde största i Europa. Det märks på Malmö Airport, där det polsk-ungerska budgetbolaget funnits sedan 2004. Nyligen utökades trafiken till Rumänien, och till Polen har Wizzair fyra destinationer: Gdańsk, Katowice, Poznań och Warszawa. I höst öppnas en flyglinje till Kraków.

Bolaget flyger också till Polen från Landvetter (Gdańsk, Warszawa), Skavsta (Gdańsk, Katowice, Lublin, Poznań, Warszawa och Wrocław). Även från Copenhagen Airport, Kastrup, flyger Wizzair till Gdańsk, Katowice, Lublin, Olsztyn-Mazury, Poznań, Szczecin Warszawa och Wrocław. (Flygtorget.se och Wizzair.com 15 aug 17)