EU-miljoner till cykeltillverkaren Kross

Cykel från den polska tillverkaren Kross.
Bild från Kross hemsida.

Polens största cykeltillverkare Kross har fått två miljoner złoty (4,8 miljoner svenska kronor) från ur EUs regionala utvecklingsfond för utveckla och dra igång tillverkning av cyklar med kolfiberram.

Vi har hållit på de senaste arton månaderna med att förbereda produktion av kolfiberramar, säger Zbigniew Sosnowski, vd för Kross, till affärstidningen Puls Biznesu. EU betalar nästan 40 % av den totala utvecklingskostnaden.

Kross kommer att bli en av de mycket få cykeltillverkare som producerar sina egna kolfiberramar i stället för att importera billiga ramar från till exempel Kina.

Cykelramar av kolfiber är styva och mycket lätta och, vilket är en stor fördel. (Polskie Radio 31 aug 17)