Satte eld på sig själv i protest mot PiS

Skärmdump från TheFad.pl

En 60-årig man satte eld på sig själv framför Kulturpalatset i Warszawa på torsdagseftermiddagen.

Personal i Kulturpalatset ingrep med brandsläckare och branden var släckt redan innan brandkåren anlände till platsen. Mannen fördes till sjukhus för vård. Han är vid liv men har omfattande brännskador

Enligt ett brev som lämnades på platsen protesterade han mot att regeringen gjort inskränkningar i de mänskliga rättigheterna, mot att demokratins regler bryts – i synnerhet raserandet av rättsväsendet, mot att regeringen bryter mot grundlagen, mot förödelsen i urskogen Białowieża, mot främlingsfientligheten och föraktet för kvinnor och homosexuella, mot att den statliga televisionen är en propagandakanal för regeringspartiet Lag och Rättvisa (PiS), mot att regeringen struntar i protesterna inom sjukvården. I slutet av brevet kräver mannen en förändring av makten och hoppas att PiS-toppen ska förstå att man har hans blod på sina händer.

På platsen har påträffats flygblad och en megafon.

Mannen har tidigare vårdats för depressioner. (TVN och TheFad.pl 20 okt 17)