Polskt invandrarparti bildas i Storbritannien

Skärmdump från Zylinskis hemsida.

En brittisk politiker med polska rötter, John Zylinski, vill kämpa för polackers och andra minoriteters rättigheter i Storbritannien. Därför har han bildat ett parti, Polska Duma (Polsk Stolthet) som ställer upp i kommunalvalet i maj.

Han är mycket missnöjd med Nigel Farage och hans parti Ukip som drev igenom att Storbritannien ska lämna EU. Zylinski till och med utmanade Farage på duell i Hyde Park med anledning av hans invandrarfientliga uttalanden inför Brexitomröstningen.

Partiet Polska Duma, som ställer upp med 100 kandidater i London, kräver att man respekterar minoriteternas rättigheter. Och anser att migranter som bor lagligt i landet ska få fullt brittiskt medborgarskap och Eurofobi ska betraktas som hatbrott.

Zylinski menar att Storbritannien egentligen står i skuld till polackerna:

Polen är Storbritanniens närmaste allierade, och slaget om Storbritannien var förlorat fram tills de polska piloterna kom. Det var polackerna som vann slaget om Storbritannien, säger han. Ändå har vi knappt någon som representerar oss politiskt, och det måste vi göra något åt.

Migrationen är det bästa som har hänt med det här landet under de senaste femtio åren. Bara Polackerna bidrog med 5–6 miljarder pund i skatt, sade Zylinski när han ställde upp i borgmästarvalet i London 2016.

Zylinski uppger sig vara furste, släkt med den ryska kejsarinnan Katarina den Stora, tolv påvar och sex helgon. (Daily Mail 21 mars 18)