Klassiska kringelvagnar ska bort

Skärmdump från lovekrakow.pl

De klassiska gatustånden i Kraków där man kan köpa kringlor, obwarzanki, ska bort. I stället ska de ersättas med någon mer estetisk typ av matvagn som bättre passar in i den renässansstil som präglar stadens historiska centrum.

Det uppger webbplatsen Love Kraków.

Borgmästaren utlyser nu en tävling om vem som kan komma med det bästa förslaget och vinnaren får 30 000 złoty. Förutom det estetiska måste de tävlande tänka på arbetsmiljön. Vagnen måste vara lätt – den rullas ju undan på nätterna – och den ska ge försäljarna ett gott skydd mot vädrets makter.

Tävlingsbidragen ska lämnas in senast den 17 april och tyvärr är tävlingen bara öppen för dem av landets egna invånare som är utbildade i konst eller arkitektur, skriver sajten. (lovekrakow.pl 28 mars 18)