Studenter protesterar mot ovetenskaplig sexundervisning

Sociologistudenter i Katowice kritiserar nu sin professor för att sprida falsk information. Under en lektion om preventivmedel fick eleverna lära sig att preventivmedel, som t.ex. spiral är detsamma som abort, och abort är mord.

Föreläsaren hävdade också att den normala familjen består av en man och en kvinna, och antydde att homosexualitet är lite sämre än heterosexualitet. Den nu rådande genderideologin – alltså att homosexuella ska ha samma rättigheter som heterosexuella – jämfördes med kommunismen.

Dödshjälp, sade sociologiprofessorn, ger man i allmänhet utan patientens samtycke. För många familjer i västvärlden är det ett bekvämt sätt att bli av med sina äldre.

När läraren påstod att det är barnmisshandel att låta barn gå på dagis blev det för mycket, säger en student till tidningen Gazeta Wyborcza. Vi har skrivit till universitetets rektor och klagat.

Vi förstår att professorn som alla andra har sina egna åsikter och sitt eget sätt att uppfatta världen. Men de får inte komma fram i undervisningen, vi vill lära oss sådant som är vetenskapligt belagt, skrev studenterna. (Wyborcza.pl mars 19)