Välkommen till nya
Polen-Bulletinen

För femton år sedan var svenska mediers bevakning av vårt södra grannland Polen inte särskilt omfattande. För att råda bot på detta och informera på svenska om vad som sker i Polen och om relationerna mellan Sverige och Polen grundade jag webb-Bulletinen, en nyhetstidning online, bulletinen.org.

Jag har inte varit ensam om att göra Bulletinen, en rad fantastiska skribenter och fotografer har på ideell basis bidragit med material. Framför allt har Dorota Tubielewicz Mattsson bidragit med politiska analyser och vår fantastiska fotograf Stanisław Godula med både text och bilder. Tillsammans har vi under de här femton åren publicerat 13 500 nyhetsnotiser och 1200 längre artiklar.

Men nu behövs det en uppfräschning av Bulletinens yttre, och då passar vi på att byta namn, till det mer lättassocierade Polen-Bulletinen. Sidospalterna har fått stryka på foten eftersom de flesta läser Bulletinen på mobilen numera. Kalendarienotiser ligger i stället i huvudspalten.

Det nya formatet medger att vi kan ha en bild i sidhuvudet – den är tagen i Warszawa och visar slottet i Łazienkiparken, det som kallas Palatset på Ön. Parken ligger mitt i staden och ingår i det man inte ska missa vid besök i Polens huvudstad.

Vi önskar alla nya och gamla läsare välkomna till Polen-Bulletinen. Adressen är förstås densamma som tidigare – bulletinen.org.

Gunilla Lindberg
redaktör