Boka billigaste Polenresan på nätet

Att flyga har numera ofta blivit billigare än att resa med andra kommunikationsmedel till Polen. Många nya lågprisbolag har dykt upp, men det kan vara svårt att hitta alla i prisdjungeln.

Här följer några tips på flygbolag, som tar dig till Polen och som du allra bäst och billigast bokar på nätet. Det tar förstås lite tid att leta och kolla, men det kan verkligen löna sig. Kan du dessutom vara ute i god tid blir det ännu billigare.

Listan gör inte anspråk på att vara fullständig, men är aktuell i skrivande stund. Säkerligen kommer flera möjligheter att dyka upp under vår och sommar – Polen är hett just nu ute i Europa!

Från Stockholm/Arlanda:
www.skyeurope.com som från och med 13 april flyger direkt till Kraków. Flyget går fyra dagar i veckan.

Från Skavsta:
www.wizzair.com flyger direkt till Gdansk, Warszawa och Katowice flera gånger i veckan;
www.ryanair.com som öppnar ny linje till Gdansk efter sommaren;

Från Malmö/Sturup:
www.wizzair.com flyger till Warszawa sex dagar i veckan.

Sas och Lot
Sedan har du ju de reguljära bolagen sas, lot m fl som flyger nästan varje dag från Stockholm och Köpenhamn. Lite dyrare, men med flera avgångar varje dag.

Dessa bolag flyger från Stockholm och Köpenhamn till Warszawa och därefter kan du kombinera med lot inrikesflyg vidare till olika städer i Polen.

Från Köpenhamn har sas direktflyg till flera polska städer, dock inte till Kraków: www.sas.com och www.lot.pl

Och för dig som inte har internetuppkoppling hemma kanske det finns ett internetcafé eller bibliotek, där du hittar din resa till Polen i år.

Karin Maltestam