Kolla fotboll i Polen – visst funkar det

Sponsrad text

Legiaspelaren Aleksandar Prijović. Foto: Shutterstock 2016

Legiaspelaren Aleksandar Prijović. Foto: Shutterstock 2016

Det finns många anledningar att resa till Polen, och en av dem kan vara att frossa i fotboll. Warszawas välkända Legia har just säkrat ligasegern och tagit hem guldet för tolfte gången.

Tyvärr tycks det inte finnas några stora företag som anordnar fotbollsresor till Polen, polska ligan har framförallt följare i hemlandet. Det är till och med svårt för en supporter att få se TV-sända matcher här i Sverige.

Men det är lätt att ta sig ner och kolla på matcherna på plats. Det går inte att köpa biljetter över nätet eftersom det då krävs att man har ett ”fan-kort”. Utländska turister behöver inget fan-kort, det är bara att ta med sig sitt pass och köpa biljetterna vid arenan.

Även om den polska ligan inte är Europas bästa, så bjuds det på underhållande fotboll med hög stämning. Av de supportrar som gett recension på arenan (på Svenskafans.com) ges stämningen på arenan 4 av 5 poäng, och helhetsintrycket 4,2 av 5.

I likhet med andra ligor varierar priserna något beroende på lag, ålder på besökaren och vilken plats som önskas. Men dyrt är det inte med 100-250 kr per biljett. Att betala 250 kr för de bästa platserna är riktigt billigt jämfört med många andra fotbollsligor.

Just priset är en av fördelarna med Polen. Enligt jämförelsesidan Flygresor.se kostar resor till Polen ca 1000 kr för en resa tur och retur. Det går även att välja sista minuten men det är det knappast värt när grundpriset är så lågt.

Även boende ligger långt under svenska priser. För 800 kr kan man få ett dubbelrum – på ett klassiskt lyxhotell.

Så även om inte fotbollsresor anordnas av researrangörer så är enkelt att bygga ihop sin resa. Dessutom betydligt billigare. Med lätthet kan man åka flera gånger till Polen, äta gott, sova som en kung och se på underhållande fotboll mot att åka en enda gång och se de riktigt stora lagen i Europa så som United eller Barca.

Amanda Nilsson

Källor:
Svenskafans.com >>
Flygresor.se